La peresa és parenta de la pobresa, la ignorància de l'esclavatge.

divendres, 22 de maig del 2020

CONSUM DE PROXIMITAT

El consum de proximitat i a petits comerços (si pot ser ecològics) fomenta la sociabilitat, el respecte “senyora no es coli”, el tracte amable o no tant, el conèixer la gent que t’envolta. Ajuda a sanejar l’economia, ja que aquesta descansa sobre el consumidor i la petita i mitjana empresa. També es fa un major repartiment del caler. Als que comprem a petites botigues, probablement ens surt una mica més car, no obstant, segurament ens ho estalviem en farmàcia, perquè possiblement no patim tants casos d’intolerància alimentària, al·lèrgies, grips extres o virus intestinals per baixada de defenses, per no parlar de malalties més greus.


El consum a grans superfícies serà més barat, però la matèria prima també és la més barata (olis, farines, etc), gairebé tot el producte és industrial i no hi ha cura del medi ambient (consum elèctric, plàstics i contaminació en estat líquid i gasós). Un factor fonamental de les grans superfícies és l'emmagatzemar sense perdre propietats del producte. Això vol dir, conservants, antioxidants, potenciadors de sabor, olor, etc.
Barats eh! sempre barats.

Les persones que t’atenen estan explotades i mal pagades, amb quina cara vols que t’atenguin? També exploten als agricultors, d’aquí i d’altres països, es fomenta el monocultiu i els transgènics. Finalment, les grans superfícies dona grans rèdits a una petita elit de privilegiats, que acumulen uns diners, que de ben repartits faria feliços a un nombre molt més gran de gent.

Salteu de la sínia / Saltad de la noria.

El consum de proximitat i a petits comerços fa la societat una mica més feliç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada